Cohousing Arnhem beoogt een gebouw voor 25-35 huishoudens met wooneenheden in de grootte van 60-150m2: studio’s, √©√©npersoons, tweepersoons- en gezinsappartementen. Het worden duurzame, klimaatbestendige en betaalbare koopwoningen.
Conform de Gebiedsvisie kan er een appartementengebouw met 6-7 woonlagen komen dat een landmark voor de stad is. In de plint komen werk-,woon, en gemeenschappelijke ruimten. In de kelder komt een parkeergarage.
Gemeenschappelijke ruimten komen op de begane grond en bestaan uit multifunctionele ontmoetingsruimte met keuken en wasserette, zzp-ruimtes, werkatelier en een fietsenstalling.
De individuele en collectieve ruimten zijn flexibel in te delen. Het gebouw moet steeds weer aangepast kunnen worden aan de vraag van dat moment.
Omwille van ontmoeting en verbinding wordt in het gebouw zoveel mogelijk gemaakt van de overloopruimtes in de hal, het trappenhuis, de verdiepingen en de ruimte om het gebouw.
Vanuit het gebouw zijn directe ontsluitingen naar het centrale park, zodat dit een integraal onderdeel wordt van de leefruimte van de omwonenden.

Categories:

Tags:

No responses yet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *