Het gebouw

Collectief Particulier Opdrachtgeverschap (CPO)

CPO is het uitgangspunt voor de bouw van dit project: een georganiseerde groep burgers, in dit geval de Vereniging Cohousing Arnhem, ontwerpt en bouwt samen de eigen woningen. Ze zijn zelf verantwoordelijk voor het hele proces, van ontwerp tot bouw van de woningen. Als opdrachtgever bepalen de CPO-ers grotendeels zelf hoe hun woning eruit komt te zien. Dit initiatief heeft meerwaarde voor henzelf en óók voor hun omgeving. 

CPO is een complex proces en de Vereniging wordt daarom begeleid door een in CPO gespecialiseerd adviesbureau (De Regie) en een architect (Hoogte 2 Architecten).

Collectief woongebouw

Ons appartementencomplex bestaat uit 33 koopappartementen van verschillende grootte, verdeeld over 7 woonlagen. Ook zijn er atelierwoningen en bedrijfsruimtes in het gebouw.

Op dit moment zijn er nog verschillende appartementen beschikbaar, in grootte variërend van 60 tot 120 m² op. verschillende etages. De voorlopige VON-prijzen voor deze appartementen liggen tussen € 280.000 en € 500.000. Er zijn ook enkele atelierwoningen (met een werkruimte op de begane grond aan de parkzijde) en een tweetal bedrijfsruimtes beschikbaar.

Er is een beperkt aantal parkeerplaatsen beschikbaar. De voorlopige prijs van een parkeerplaats bedraagt € 25.000. Deze kosten maken geen deel uit van de bovengenoemde voorlopige VON-prijs. De parkeerplaatsen bevinden zich inpandig. Daarnaast zijn er parkeergarages in de directe omgeving waar men een parkeerplaats kan huren.

Gemeenschappelijke voorzieningen 

Naast de genoemde parkeerkelder worden in het gebouw een fietsenberging, een ontmoetingsruimte (koken, samen eten) een auditorium (kleinschalige voorstellingen), een klusruimte, een wasruimte en een dakterras gerealiseerd. Verder komt er een binnentuin voor de bewoners. 

Het gebouw en de ligging 

Het appartementencomplex, op loopafstand van het centraal station Arnhem, ligt in de wijk Coehoorn. Een wijk waar al veel kleinschalige bedrijvigheid is en die aan het uitgroeien is tot het ondernemende, creatieve hart van de stad. Op de begane grond van het gebouw komen enkele ruimten voor bedrijven in de creatieve sector of maatschappelijke functies, wat zorgt voor verbinding en levendigheid. 

Aan de straatzijde van het gebouw, aan het Nieuwe Plein, wordt het gebouw voorzien van een dove gevel van glas om het verkeersgeluid tegen te gaan en het wooncomfort te vergroten. De appartementen liggen allemaal aan de andere zijde van het gebouw en kijken uit op het Coehoornpark. Alle appartementen hebben een balkon aan deze parkzijde. De binnentuin ligt op de eerste verdieping tussen de dove gevel en de appartementen. 

Bewonersgroep 

Het uitgangspunt van de vereniging is: een bewonersbestand met een grote variatie in leeftijd, sociaaleconomische en sociaal-culturele achtergrond. Gezinnen met kinderen zijn zeer welkom. We hanteren een verdeling per leeftijdsgroep. Momenteel is in alle leeftijdsgroepen nog ruimte.

Heb je interesse in een van de appartementen? Klik op de knop hieronder.