Het gebouw

Collectief Particulier Opdrachtgeverschap (CPO)

CPO is het uitgangspunt voor de bouw van dit project: een georganiseerde groep burgers, in dit geval de Vereniging Cohousing Arnhem, ontwerpt en bouwt samen de eigen woningen. Ze zijn zelf verantwoordelijk voor het hele proces, van ontwerp tot bouw van de woningen. Als opdrachtgever bepalen de CPO-ers grotendeels zelf hoe hun woning eruit komt te zien. Dit initiatief heeft meerwaarde voor henzelf en óók voor hun omgeving. 

CPO is een complex proces en de Vereniging wordt daarom begeleid door een in CPO gespecialiseerd adviesbureau (De Regie) en een architect.

Collectief woongebouw

Ons appartementencomplex bestaat uit 33 koopappartementen van verschillende grootte, verdeeld over 7 woonlagen. 

Op dit moment zijn er nog verschillende appartementen beschikbaar, in grootte variërend van 60 tot 98 m² op verschillende etages. De voorlopige VON-prijzen voor deze appartementen liggen tussen € 264.000 en € 410.000. 

Bij ieder appartement moet apart een parkeerplaats gekocht worden. Dit kan een individuele parkeerplaats of een deelparkeerplaats zijn. De prijzen daarvan bedragen €25.000 en bij een deelparkeerplaats € 6.250. De parkeerkelder bevindt zich onder het gebouw. 

Gemeenschappelijke voorzieningen 

Naast de genoemde parkeerkelder worden in het gebouw een fietsenberging, een ontmoetingsruimte (koken, samen eten) een auditorium (kleinschalige voorstellingen), een klusruimte, een wasruimte en een dakterras gerealiseerd. Verder komt er een binnentuin voor de bewoners. 

Het gebouw en de ligging 

Het appartementencomplex, op loopafstand van het centraal station Arnhem, ligt in de wijk Coehoorn. Een wijk, waar al veel kleinschalige bedrijvigheid heerst en die aan het uitgroeien is tot het ondernemende, creatieve hart van de stad. Op de begane grond van het gebouw komen enkele ruimten voor bedrijven in de creatieve sector, wat zorgt voor verbinding en levendigheid. 

Aan de straatzijde van het gebouw, aan het Nieuwe Plein, wordt het gebouw voorzien van een dove gevel van glas om het verkeersgeluid tegen te gaan en het wooncomfort te vergroten. De appartementen liggen allemaal aan de andere zijde van het gebouw en kijken uit op het Coehoornpark. Alle appartementen hebben een balkon aan deze parkzijde. De binnentuin ligt op de eerste verdieping tussen de dove gevel en de appartementen. 

Bewonersgroep 

Het uitgangspunt van de vereniging is: een bewonersbestand met een grote variatie in leeftijd, sociaaleconomische en sociaal-culturele achtergrond. Gezinnen met kinderen zijn welkom. Onze nieuwe bewoners zoeken we in de leeftijd tussen 20 en 60 jaar. 

Heb je interesse in een van de appartementen? Klik op de knop hieronder.

Wil je op de hoogte blijven?

Er komen regelmatig nieuwe updates over de ontwikkeling van het gebouw én nieuwe afleveringen van onze podcast. Laat je e-mailadres achter en we houden je op de hoogte van de nieuwste updates.