Openbare plekken om elkaar te ontmoeten

binnentuin

Gemeenschappelijke voorzieningen 

Naast de genoemde parkeerkelder worden in het gebouw een fietsenberging, een ontmoetingsruimte (koken, samen eten) een auditorium (kleinschalige voorstellingen), een klusruimte, een wasruimte en een dakterras gerealiseerd. Verder komt er een binnentuin voor de bewoners.

Het gebouw en de ligging 

Het appartementencomplex, op loopafstand van het centraal station Arnhem, ligt in de wijk Coehoorn. Een wijk, waar al veel kleinschalige bedrijvigheid is en die aan het uitgroeien is tot het ondernemende, creatieve hart van de stad. Op de begane grond van het gebouw komen enkele ruimten voor bedrijven in de creatieve sector of maatschappelijke functies, wat zorgt voor verbinding en levendigheid.

Aan de straatzijde van het gebouw, aan het Nieuwe Plein, wordt het gebouw voorzien van een dove gevel van glas om het verkeersgeluid tegen te gaan en het wooncomfort te vergroten. De appartementen liggen allemaal aan de andere zijde van het gebouw en kijken uit op het Coehoornpark. Alle appartementen hebben een balkon aan deze parkzijde. De binnentuin ligt op de eerste verdieping tussen de dove gevel en de appartementen.